• FAQJA ZYRTARE E GRUPIT 403

sroll to arrow

Biografia ______

Grupi 403 është pjesë e gjeneratës së Rokut Kosovar të viteve 80’, e cila njihet edhe si koha më e ndritur në krijimtarine rock në Kosovë Rock grupi 403 u formua në vitin 1982 Anëtarët e bendit ishin (në foto nga e majta në të djathtë): Arben Godanca – gitar, Fatmir Zajmi – tupana, Mentor Gjurgjiali – bas gitar, Veton Orana – klaviaturë, dhe Hektor Gjurgjiali – kengëtar, gitare dhe Blues Harp Në icizimet e 2 këngëve të para në 1983 dhe në 2 këngët e fundit në 1986 në bas kitare ishte Agim Berisha Në vitin 1986, grupi 403 performoj për herë të fundit me këtë formacion. Në vitin 1995, Mentor Gjurgjiali perfundimisht largohet nga grupi 403, dhe behet anëtar i bendit percjellës të Mihrije Brahës dhe Naim Abazit (e konfirmuar nga vet Mihrije Braha). Në vitin 2002, Hektor Gjurgjiali, Arben Godanca, Veton Orana dhe disa muziciste mysafir e incizuan Albumin e parë të grupit 403, që përbënte 15 këngë (nëntë këngë të vjetra dhe gjashtë të reja). Nga viti 2002, Hektori (udhëheqësi i grupit 403) me anëtarët të rinj, vazhduan aktivitetin e grupit me koncerte dhe performanca live Ne formacionin aktual te grupit 403 jane: Hektor Gjurgjiali, Muhamet Veseli-Muha, Fahri Ibrahimi-Fali, Leke Gjurgjiali, Agron Ejupi, Agron Shala dhe Ilir Veseli Në vitin 2020 grupi 403 në krye me Hektorin incizoj edhe 5 këngë të reja, dhe aktualisht po punon në albumin e dytë i cili do të dali në treg në vitin 2022 Grupi 403 planifikon të mbaj një Mega Koncert kur pos anëtarëve të tanishem do të jenë edhe disa nga anëtaret e formacionit të parë. Do të jetë koncert ku do të ketë edhe musafir special, shokë dhe bashkëpunëtorë të grupit 403 ndër vite Të gjitha këngët e grupit 403 janë të regjistruara në Zyrën e të Drejtave të Autorit të Shteteve të Bashkuara Mbajtësi i këtyre të Drejtave është - Hektor Gjurgjiali

Lexo më shumë


Anëtarët ______

Hektor Gjurgjiali

Hektor Gjurgjiali

Lideri i grupit 403 Kompozitor Tekstshkrues Producent, Vokal Gitare Blues Harp

Muhamet Veseli - Muha

Muhamet Veseli - Muha

Gitar

Leke Gjurgjiali

Leke Gjurgjiali

Gitar

Fahri Ibrahimi - FALI

Fahri Ibrahimi - FALI

Tupana

Agron Ejupi

Agron Ejupi

Bass gitar.

Agron Shala

Agron Shala

Klaviature

Ilir Veseli

Ilir Veseli

Klaviature

Galeria ______

Videot ______

media

Paraja (Official Audio & Video)

media

Indexi (Official Video)

media

Fillimi (Official Audio)

media

A do të kthehet (Official Audio & Video)

SOUND CLOUD ______

SPOTIFY ______

AMAZON MUSIC ______

APPLE MUSIC ______